Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Dostępność
dostępne
(3)
Placówka
Witkowo Wypożyczalnia
(3)
Autor
Biały Beata
(1)
Volkoff Vladimir
(1)
Rok wydania
2000 - 2009
(3)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
Konfitury
(1)
Kuchnia klasztorna
(1)
Literatura francuska
(1)
Marmolady
(1)
Potrawy klasztorne
(1)
Powieść kryminalna
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Przetwórstwo
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Witkowo Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 821.133.1-3 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Receptury z klasztornej piwniczki. - Dębogóra : Wydawnictwo Dębogóra, [b.r.]. - 71, [1] s. : il. ; 21 cm.
Co się w klasztornej kuchni wyrabiało, Wyrabiać mogło, lub powinno było, Jak się warzyło, jak destylowallo Wszystko w tej księdze ledwie się zmieściło. Jam to, nie chwaląc się, zebrać zamierzył, Zebrał, zrymował, spróbował - i przeżył. Jacek Kowalski
Ta książka kucharska to wydawnictwo niezwykłe. Zbiera i przypomina oryginalne przepisy tradycyjnej kuchni klasztornej. Zdradza prawdziwe przepisy kuchni, która przeżywa dziś swój zasłużony renesans. Znajdujemy tu stare receptury na potrawy najbardziej wyszukane, ale i najbardziej popularne. Potrawy mięsne i rybne, wina i nalewki, ciasta i desery... Dania na każdą porę roku i dnia. Na czas postu i czas świętowania, na Adwent i Wielki Post, na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Zachowując piękny język, w jakim owe dawne receptury były spisywane, ozdabiając je perełkami sarmackiego humoru i ubarwiając ponętnymi ilustracjami - książka ta pozwala wczuć się w nastrój towarzyszący owemu starodawnemu obyczajowi nieśpiesznego wydobywania z darów natury barw, smaków, aromatów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Witkowo Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Receptury z klasztornej piwniczki. - Kraków, Dębogóra : Wydawnictwo AA s.c. : Wydawnictwo Dębogóra, [b.r.]. - 71, [1] s. : il. ; 21 cm.
Co się w klasztornej kuchni wyrabiało, Wyrabiać mogło, lub powinno było, Jak się warzyło, jak destyllowało - Wszystko w tej księdze ledwie się zmieściło. Jam to, nie chwaląc się, zebrać zamierzył, Zebrał, zrymował, spróbował - i przeżył. Jacek Kowalski A półprodukty wyrysował boski Rysomalownik, Pan Piotr Łysakowski
Ta książka kucharska to wydawnictwo niezwykłe. Zbiera i przypomina oryginalne przepisy tradycyjnej kuchni klasztornej. Zdradza prawd ziwe przepisy kuchni, która przeżywa dziś swój zasłużony renesans. Znajdujemy tu stare receptury na potrawy najbardziej wyszukane, a le i najbardziej popularne. Potrawy mięsne i rybne, wina i nalewki, ciasta i desery... Dania na każdą porę roku i dnia. Na czas post u i czas świętowania, na Adwent i Wielki Post, na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Zachowując piękny język, w jakim owe dawne receptury były spisywane, ozdabiając je perełkami sarmackiego humoru i ubarwiając ponętnymi ilustracjami ů książka ta pozwala wczuć się w nast rój towarzyszący owemu starodawnemu obyczajowi nieśpiesznego wydobywania z darów natury barw, smaków, aromatów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Witkowo Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej